Trädfällning

Så gick sommaren igen. Fort och du kanske tänker ”Attans, nu står det där trädet kvar som vi pratat om att fälla i flera år nu!”

Så bra! Att ni inte fällde det under sommaren alltså. För den idealiska tiden att fälla träd är faktiskt under vintern ex. under januari – februari. Det är då hårt i backen och man gör inte samma åverkan på marken. Dessutom använder man ju marken i mindre utsträckning än under övriga året.

Fälla träd motorsåg

Att fälla träd är ofta en komplicerad historia, speciellt om det är ett större träd och bör utföras av någon som verkligen har kunskap om arbetet.

Det är mycket att hänsyn till, som t.ex. var trädet står, riskerar det att falla över ledningar eller andra byggnader? Vilket vädersträck står det i osv.

Kunskap om att fälla träd är A och O. Det är viktigt att använda sig av rätt utrustning såsom rätt sågar, skyddskläder och hjälm. SÄKERHET både för dig själv och andra, annat runt omkring är av högsta prioritet!

Bor du ett villaområde med nära grannar behöver du prata med dem innan du fäller träd. Tänk på att helst inte ta ner träd som står i norr och öster. De skyddar mot kalla vindar och ger ett mildare tomtklimat. Glesa gärna ut bland träd mot söder som släpper in värme och solljus.

Om du känner att det här bli alldeles för komplicerat att utföra själv och hellre anlitar någon som kan det här med trädfällning, kontakta då oss!

Vi på MIK ALL Service har kompetensen för trädfällning. Vi tar hand om hela jobbet eller enbart trädfällningen. Allt enligt dina önskemål.

Kontakta oss för en konsultation och offert!

Välkommen på 020-22 22 24 alternativt info@mikall.se.
Eller varför inte ladda ner vår app? Där har du tillgång till alla våra tjänster.

Väl mött!

Hälsningar gänget på MIK ALL Service!

Sök
Nyhetsarkiv

Dela det här inlägget