Taktvätt & Takvård

Med åren försämras ditt hustak. Mossa, alger och lav tar fäste på dina takplattor och ökar risken för att ditt tak ska ta skada. Frostsprängning, mögel och skador på ditt undertak är några av konsekvenser från ett smutsigt tak. Vårt allserviceföretag kan hjälpa dig som privatperson, fastighetsägare eller bostadsrättsförening med takvård på din fastighet, exempelvis taktvättning och borttagning av mossa och alger på ditt hustak.

Be om pris/beställ taktvätt

Mer information om taktvätt

Offertförfrågan/beställning av taktvätt och takvård

Fyll i formuläret och så återkommer vi till dig med ett pris och bekräftelse på beställningen eller om vi behöver kompletterande uppgifter.

Gradera följande begrepp från 1-5 där 5 är högst prioritet
Välj om du vill beställa eller få ett pris på tjänsten:

Mer information

Varför behöver jag tvätta mitt tak?

Att tvätta sitt tak borde vara lika självklart som att tvätta sitt golv. Alger, mossa, lav och luftföroreningar samlas på ditt tak, vilket gör att ditt tak kommer att slitas i förtid. De smutsiga tegelpannorna på taket behåller då fukt och det ökar risken till frostsprängning under vintertid. Takpannorna kan också gå sönder vilket senare leder till skador på ditt undertak. Det vill säga att det finns fler risker med att inte tvätta sitt tak än att tvätta sitt golv, ändå är det många som glömmer bort hur viktigt det är att ta hand om taket på fastigheten.

Hur fungerar taktvätt?

När du anlitar oss för din taktvätt ser vi till att du bemöts av en välutbildad och kompetent personal. Innan vi påbörjar taktvätten genomför vi en gratis kontroll av taket för att se vad som behöver göras, samt om det finns några skador på taket. Därefter hjälper vi dig att ta bort alla alger och mossa som har samlats på ditt tak. Genom att ta bort dessa orenheter minskar risker som exempelvis slitna takpannor och frostsprängning.

Taktvättning för privatpersoner

Vi kan hjälpa dig som privatperson med tvättning av ditt tak. Vi ser till att alger, mossa och lav plockas bort samt ser vi till att hängrännorna är rena när jobbet är klart. När du bokar din taktvätt med oss kan du alltid vara säker på att du faktiskt använder pengarna på rätt sätt då ett rent tak minskar dina framtida underhållskostnader och samtidigt förbättrar utseendet på din bostad vilket gör att värdet på fastigheten stiger. Om du är intresserad av att göra en taktvätt kan du kontakta oss så kommer vi förbi och besiktar ditt tak gratis.

Taktvättning för företag och bostadsrättsföreningar

Vi hjälper dig som företag och bostadsrättsförening med underhåll av dina fastigheter. Vi ser till att ditt tak är rent och fint utan mossa, alger och andra orenheter. När du anlitar oss kan du vara säker att din fastighet alltid är i bästa skick. Vi har även en helhetslösning för dig som fastighetsägare och bostadsrättsförening där vi tar hand om all fastighetsskötsel. Här kan du läsa mer om vår paketlösning.

Vi anser att säkerheten är viktigt vid taktvätt

Det är riskfyllt att tvätta sitt eget tak om man inte har den utbildning eller erfarenhet som krävs. Halt underlag, höga höjder och lutande tak är bara några få av de många risker som finns vid en taktvätt. Istället för att sätta dig i dessa farliga situationer kan du istället välja att anlita oss på MIK ALL Service som har en välutbildad och kompetent personal med många års erfarenhet, utbildning och säkerhetsutbildning om taktvättning. Vi följer Arbetsmiljöverkets regler för arbeten på höga höjder. Dessa regler innebär bland annat sele med säkerhetslina, samt skylift och ställning om situationen kräver det.

Ansvars­försäkring

Om olyckan skulle vara framme.

RUT-avdrag

Använd dig av RUT-avdraget vid din hemstädning och betala bara halva arbetskostnaden inklusive moms vid ditt köp. Skattelättnaden kommer kunna ges direkt vid köpet. Här kan du läsa mer om RUT-avdrag.

Våra städtjänster har inga bindningstider

När du anlitar vår städfirma för hemstädning eller andra städtjänster förbinder du dig inte till något kontrakt. Du kan alltså anlita oss efter ditt behov av hemstädning och du behöver aldrig känna dig tvingad att använda någon tjänst.

Nöjd-kund-garanti

Kvalitetsgaranti med åtgärd tills du är nöjd

Kollektivavtal

Vår personal har kollektivavtal som innebär schyssta arbetsvillkor och en bättre arbetsmiljö för våra medarbetare.

Sekretessavtal

Vi förvarar dina personuppgifter konfidentiella i våra system.

Tak före & efter