Städa på rätt sätt!

Dagarna rullar på i en rasande fart, inte minst känns det så denna årstid. Bor man i hus ska trädgården skötas, det ska klippas gräs och buskar ska trimmas. Kanske är det även dags att måla om, helt eller delvis. Borra bergvärme, dränera om, byta tak, ja, listan kan göras lång. Det är som en never ending story …

Det kräver en del att vara husägare, för man vill ju hålla det i bra skick såklart. Ibland kommer den där gnagande känslan över att tiden inte räcker till för allt som ska fixas. Dessutom behöver man ju även ta hand om insidan, som till exempel att städa ibland. Kanske kan det vara det tråkigaste många människor gör. Ibland kan det också vara så att man inte vet var man ska börja, och hur man organiserar sin städning på bästa sätt. 

Städtips 

Här kommer några användbara tips innan du börjar: 

Tänk efter hur ofta du vill/behöver städa. Kanske räcker det med en storstädning i månaden? De andra veckorna kan det möjligen räcka med badrum, kök och golv? Det beror ju naturligtvis på hur stort du bor, och hur många som bor hemma. 

Införskaffa bra, och miljövänliga städmedel och bra redskap. En effektiv dammsugare, en dammvippa, skurskaft, gärna den platta typen, och moppar och trasor i microfiber. Varför? Microfibern är miljövänlig, den har hör absorberingsförmåga, den repar inte ytor, och den tar bort bakterier effektivt. 

Skaffa även någon form av svamp. Själv använder många av oss som städar professionellt det som kallas för mirakelsvamp. Det är mycket effektivt mot exempelvis kalkavlagringar i badkar, tvättställ och duschväggar. Den är dessutom toppen att använda i diskhon för att få bort fett och kaffefläckar. Var dock försiktig om du använder den på målade ytor, den kan påverka färgen vid alltför hårdhänt användning 

Städa i rätt ordning 

Okay, nu kör vi: 

  1. Plocka undan saker som är i vägen. 
  2. Bädda sängar och plocka undan kläder 
  3. Städa uppifrån och ner 
  4. Om du använder dammvippa, använd den till tavlor, golvlister m.m. 
  5. Avsluta med att dammsuga och torka golv 
  6. Sist men inte minst, njut av ditt nystädade hem! 


Det finns såklart många sätt att gå tillväga, men detta var några tips som förhoppningsvis kan hjälpa till att förenkla din städning.
 

Hemstädning till bra pris! 

Om det känns jobbigt eller om tiden inte räcker till så kan vi hjälpa till. Helt eller delvis, det bestämmer du såklart. Hemstädning behöver inte kosta så mycket och vi på MIK ALL Service erbjuder hemstädning till riktigt bra pris, läs mer om hemstädning och fyll i vårt smarta formulär så återkommer vi till dig med ett pris och bekräftelse på beställningen eller om vi behöver kompletterande uppgifter. Du kan också ringa till oss på 020-22 22 24 om du föredrar det. Oavsett så löser vi städningen utifrån dina önskemål. 

 

Ha en riktigt fin dag, och glöm inte att vara snäll mot dig själv och andra! 

Mikael med personal 

Sök
Nyhetsarkiv

Dela det här inlägget