Klippa gräset

Även om det fortfarande är lite kyligt om morgnarna här i de norra delarna av Sverige, så spirar hoppet om sommaren. Solen skiner, och värmer under dagarna. Humlor och andra flygfän har så sakteliga vaknat till liv. Och vad mer är; gräset växer så det knakar. Alltså hög tid att klippa! 

Idag var jag ute för att träffa en av våra medarbetare på fastighetsavdelningen: Nämligen Micke Nilsson, som var i hög färd med att klippa gräset hos en av våra kunder. Eftersom det är en bostadsrättsförening är det ett stort område att klippa, och därför är det åkgräsklippare som gäller idag. 

Jag:” Micke, vad är viktigt att tänka på vid gräsklippning?” 

Micke: ”Ett bra tips är att lämna det klippta gräset kvar på gräsmattan, det blir som en extra näring till gräsmattan, och den håller sig fin längre. Även på områden som blivit bruna, eller är av sämre kvalitet, kan man sprida ut lite klipp, så kan det hämta sig.” 

Jag: ”Hur ofta bör man klippa gräset?” 

Micke: ”Ca 2 ggr/v fram till midsommar, eftersom det oftast växer mest då. Sedan beror det på hur sommaren är. Varmt och soligt, mycket regn osv. Men vänta inte för länge. Tänk också på att om du använder en trimmer, var försiktig runt träd och buskar så att du inte skadar dem.” 

Då tackar jag för intervjun, och låter Micke fortsätta med sitt jobb. 

Även om det kan tyckas enkelt med gräsklippning, så finns det saker att tänka på. Micke gav fina tips på hur du får en fin gräsmatta. Du som funderar på robotgräsklippare, tänk på att de gör sig bäst på stora, plana ytor! 

Ut och njut av solen och ta hand om din utemiljö och unna dig en svalkande lemonad efter utfört värv! 

Psst … Vet du att gräsklipp funkar jättebra som näring till dina pallkragar om du odlar grönsaker och rotfrukter? Bara positiva saker med gräsklippning alltså 😊 

Glada sommarhälsningar från oss på MIK ALL Service! 

Önskar du hjälp med gräsklippningen i sommar. Varmt välkommen ringa 020-22 22 24, eller skickar mail till info@mikall.se.

Search
Nyhetsarkiv

Dela det här inlägget