Hur putsar man fönster?

Våren ändå! Temperaturen som sakta, men säkert, ligger på plus, dag som natt. Solens strålar som sipprar in genom fönsterrutorna. Och det är då … Då man inser att höststormar och snöstormar, har förvandlat de där, vanligtvis genomskinliga glasrutorna, till någon slags gråaktig mosaik. 

Dags för fönsterputs såklart!  För vem vill inte ha glasklara fönster, och nya ljusa gardiner upphängda? 

Hur tvättar man fönster då? 

Här kommer några tips från våra experter om hur du putsar fönster på bästa sätt: 

  • Införskaffa en bra fönsterskrapa, en fönsterpäls och hållare till den. Använd fönstersåpa, alternativt diskmedel i vattnet. Se till att ha rejält med trasor. Både frotté och tunna fönstertrasor.  
  • Blanda ca 2 msk diskmedel eller fönstersåpa i en hink med varmt vatten.  
  • Tar man för mycket medel bildas det lätt en hinna på fönstret. 
  • Är fönstren riktigt smutsiga, kan du även hälla i ett par deciliter ättika. Det löser riktigt ingrodd smuts. 
  • Börja med att rengöra fönsterkarmen. 
  • Blöt sedan fönstren ordentligt innan du använder skrapan. Uppifrån och ned. 
  • Torka av gummit med en trasa efter varje drag. 
  • Torka sedan närmast fönsterkarmen med en luddfri trasa, eller glastrasa, för att få bort det sista som inte skrapan kommit åt. 
  • Torka till sist av fönsterbrädan och beslagen. 

Nu har du rena, glänsande fönster! Eller känns det omständligt? Kanske räcker tiden inte till? Kanske både kropp och knopp behöver vila istället? 

Hjälp att putsa fönster

Om du vill få hjälp med fönsterputsningen ringer du bara 020-22 22 24, eller skickar mail till info@mikall.se, och låter någon av våra duktiga fönsterputsare sköta om dina fönster på bästa sätt.  

Istället kan du packa ryggsäcken med en kaffetermos, något gott fika och bara ta dig ut för att njuta i vårsolen. Och när vi ändå är i farten, så vårstädar vi gärna ditt hem på samma gång, eller kanske behöver du hjälp med något annat, som vårstädning utomhus? Låter inte det som en dröm? 

Läs med om vår tjänst Fönsterputsning >

Vi på Mik Allservice har ett stort utbud av tjänster. Vi har ett fantastiskt personalteam, som utför alla våra tjänster professionellt och med hög kvalitet. Vi är lyhörda för dina önskemål som kund, och strävar alltid efter att du ska känna dig trygg och nöjd med oss.  

Sök
Nyhetsarkiv

Dela det här inlägget